Music

For the

future
Music for the future

Dobrodelni koncert mladih glasbenikov iz Ukrajine in Slovenije ter svetovno znanega violinista Gidona Kremerja za pomoč otrokom in družinam iz Ukrajine.

11.maj, Cankarjev dom

Otroci in mladi iz Ukrajine, ki so varno zavetje pred vojno poiskali v Sloveniji, bodo 11. maja s koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani zbirali sredstva za pomoč ljudem iz Ukrajine na način, ki je njim najbolj blizu: z glasbo. V umetniško-donatorskem projektu Music for the future se mladi glasbeni talenti iz Ukrajine povezujejo z mladimi glasbeniki iz Slovenije pod okriljem Slovenskega mladinskega orkestra, ob tej priložnosti pa so svoje moči združili z UNICEF-om Slovenija.

Ena torba, telefon in njihova najdragocenejša lastnina – inštrument, v katerem je vso njihovo življenje in sanje. S tem imetjem so se na pot iz Ukrajine podali mladi glasbeni talenti, ki so varno zavetje našli v Sloveniji. Izkušnje, ki jih na begu doživljajo otroci, lahko marsikoga razčlovečijo, zato otroci (najmlajši med njimi je star 7 let) in mladi iz Ukrajine iščejo oporo in moč v glasbi ter nadaljujejo s svojim poslanstvom. S tem si želijo razvijati svoje talente, premagati travmo vojne ter pomagati k boljši prihodnosti zase in za druge.

Tako bodo 11. maja glasbeni talenti iz Ukrajine skupaj z mladimi glasbeniki iz Slovenije pod okriljem Slovenskega mladinskega orkestra in združeni v orkester Music for the future nastopili v Cankarjevem domu. Pred, med in po dogodku se bodo v sodelovanju z UNICEF-om Slovenija zbirale donacije za pomoč sodelujočim glasbenikom in njihovim družinam iz Ukrajine ter za UNICEF-ove programe pomoči za otroke in družine iz Ukrajine.

Vstopnice za koncert, ki bo 11. maja, v Cankarjevem domu v Ljubljani, so že naprodaj tukaj.

Otrokom in družinam iz Ukrajine pa lahko pomagate z donacijo ter jim omogočite boljšo prihodnost.

Kaj zagotovi vaša donacija?

Vaša donacija bo zagotovila osnovne življenjske pogoje in izobraževanje za mlade glasbenike iz Ukrajine, da bodo lahko v novem okolju razvijali svoj osebni potencial, ter nujno pomoč otrokom, ki so ostali v Ukrajini.

Pomagajte z donacijo
Darujte in omogočite boljšo prihodnost otrokom iz Ukrajine
Pomagajte z donacijo
Darujte in omogočite boljšo prihodnost otrokom iz Ukrajine

Želite pomagati z direktnim nakazilom?

Ob plačilu UPN obrazca ali nakazilu uporabite naslednje podatke:
SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF
PAVŠIČEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA
TRR: SI56 0284 3026 4222 554
NAMEN: GLASBA ZA PRIHODNOST
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: SI12 8450007571480

Skeniraj in doniraj

V svoji mobiln banki skenirajte QR kodo.

Pomagate lahko tudi s poslanim SMS sporočilom UNICEF10 na 1919 in darujete 10 € ali UNICEF5 in darujete 5 € za pomoč otrokom.